Borjú steak vörösborban párolva

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Pino Noir, Bussay Csókaszőlő
Beküldő: Andresz Miklós
Receptem hozzávalói:
  • 450 gr Porterhouse Steak ( Borjúból de lehetőleg Angus marhából viszont van aki a skót Hereford marhára esküszik )
  • 1 evőkanál mangalica zsír
  • Steak fűszerek
  • Bussay Pino Noir

Áfonyás, gombás szarvasragu pirított dödöllékkel

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Csókaszőlő 2017
Beküldő: Hegyvári Zoltán
Receptem hozzávalói:
  • 1,5 kg szarvas lapocka
  • 8-10 dkg füstölt szalonna
  • 5-6 db kisebb vöröshagyma
  • 2 kk őrölt kömény
  • 2 kk morzsolt kakukkfű
  • 1 kk őrölt borókabogyó
  • 1 kk morzsolt borsikafű
  • 3-4 babérlevél
  • 2-3 ek aszalt áfonya
  • 50-60 dkg barna csiperke
  • 1-1,5 dl Bussay Csókaszőlő 2017
  • só és bors
  • chili

Gombás rántott palacsinta

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Pinot Noir 2016
Beküldő: Fajcsák Sándorné
Receptem hozzávalói:
  • 10 db sós palacsinta
A töltelékhez:
  • 30 dkg gomba
  • 5 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só, bors, ételízesítő
  • 5 evőkanál olaj
  • Panírozáshoz: Liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • Sütéshez: Olaj

Savanyú káposztás sonkatekercs

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé 2016
Beküldő: Fajcsák Sándorné
Receptem hozzávalói:
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg juhsajt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4-6 szelet füstölt sonka
  • 2-3 evőkanál olaj
  • bors

Gyümölcsös pulykamell

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling 2016
Beküldő: Fajcsák Sándorné
Receptem hozzávalói:
  • 40 dkg pulykamell
  • 10 dkg margarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db kemény őszibarack (v. konzerv)
  • 1 kisebb doboz ananászkonzerv
  • 4-5 szem szilva
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 kávéskanál liszt

Tejfölös-tárkonyos fácánleves

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Szürkebarát 2015
Beküldő: Fajcsák Sándorné
Receptem hozzávalói:
  • 1 fácánmell
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb fej zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors
  • erőleveskocka
  • étolaj

Fehérrépa főzelék

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling 2016
Beküldő: Surányi Mária
Receptem hozzávalói:
  • 20 dkg fehérrépa finomra szeletelve
  • 1 evőkanál zabliszt
  • 1/2 liter tej vagy rizstej
  • 1 nagy csokor koriander
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy vaj

Lassan sült csülök

Melyik bort ajánlod hozzá: Az ételhez az általam különösen nagyra tartott, nagy zalai hordóban, finomseprőn érlelődött Bussay Szürkebarát-ot (Pinot Gris) ajánlom jó szívvel, mely akár egy reggeli alkalmával is képes olajos, krémes, nagy extrakttartalmával egyedi módon mennyei magasságokba emelni az ételt.
Beküldő: Szünder Dezső
Receptem hozzávalói:
  • csülök
  • só, bors
  • fokhagyma
  • babérlevél
  • kömény
  • édeskömény
  • csillagánizs
  • hagyma
  • a tálaláshoz fehér kenyeret, tormát és mustárt

Sóban sült süllő

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé 2016
Beküldő: Urbán Ferenc
Receptem hozzávalói:
  • 1db süllő(1,1-1,3kg-os)
  • 1db nagyobb citrom
  • néhány rozmaring ág
  • 1-1,5 kg só

Töltött sertéscomb

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé
Beküldő: Póka Jánosné
Receptem hozzávalói:
  • 1,5kg sertéscomb
  • 2db sárgarépa
  • 1db zöldséggyökér
  • 2db kisebb savanyú uborka
  • 2db keményre főzött tojás

Mennyei bőrös lazac

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé
Beküldő: Ujvári Peter
Receptem hozzávalói:
  • 70 dkg bőrös lazac
  • Só, bors
  • fokhagyma
  • vaj
  • friss saláta

Szeletben sült sertéskaraj

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling
Beküldő:  nagy laszlo matyad
Receptem hozzávalói:
  • 6 karaj szelet
  • só, bors
  • őrőlt pirospaprika
  • liszt

Föstölt halsaláta

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Szürkebarát (Pinot Gris)
Beküldő: Kosztelnik Lászlóné
Receptem hozzávalói:
  • 60dkg füstölt hal
  • 1 sárgadinnye
  • 1 csokor kapor
  • 1dl majonéz
  • 2dl tejföl
  • 2 evőkanál tejszínes torma
  • 2 evőkanál Bussay Szürkebarát

Svéd halgombóc

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé
Beküldő: Kosztelnik Lászlóné
Receptem hozzávalói:
  • 1kg tengeri hal
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2dl tej
  • 10dkg gomba
  • 2 zsemle
  • só, bors
  • 1dl Bussay Esküvé
  • 5 szelet szalonna
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2db tojás
  • 1kanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 2,5dl tejszín
  • 1 marék kapor

Karácsonyi borleves

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling
Beküldő: Kosztelnik Lászlóné
Receptem hozzávalói:
  • 4dl bussay olaszrizling
  • 4dl víz
  • 8dkg cukor
  • 2dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • szegfűszeg
  • egész fahéj

Narancsos kacsacomb

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling
Beküldő: Kosztelnik Lászlóné
Receptem hozzávalói:
  • 5db kacsacomb,
  • 4db narancs
  • 1dl Bussay olaszrizling
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj
  • szegfűszeg
  • fél dl narancsszörp

Bussay vörösboros sült kacsacomb

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Pinot noir
Beküldő: Kosztelnik Lászlóné
Receptem hozzávalói:
  • 4db kacsacomb
  • kacsazsír
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • 1 fej fokhagyma
  • 80dkg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2dl Bussay Pinot Noir

Hagyományos kocsonya

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Szürkebarát (pinot gris) 2015
Beküldő: Englerth Nóra
Receptem hozzávalói:
  • Egy sertéscsülök
  • két sertésköröm
  • sertésbőr/fül
  • 3 fej fokhagyma
  • 2 nagy sŕgarépa
  • egy fehérrépa
  • egy kis fej vöröshagyma
  • egy erőspaprika/chili
  • fél marék szemesbors, só

Vörösboros marhasült

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé
Beküldő: Varga Mária Erika
Receptem hozzávalói:
  • 1kg marha lábszár vagy nyak
  • 2 db nagy fej vöröshagyma
  • só, bors
  • 2dl Bussay vörösbor
  • 2 kanál liszt
  • zsír

Vörösboros kacsamáj

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Pinot Noir 2016
Beküldő: Benke József
Receptem hozzávalói:
  • 2 adag
  • 25 dkg kacsamáj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 dl Bussay Pinot Noir
  • só, bors, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint

Cukkinis tonhalfasírt salátával

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling
Beküldő: Szőke Zsuzsanna
Receptem hozzávalói:
  • 2 db salátacukkini
  • 3 db újhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 db tonhalkonzerv (olívaolajos)
  • só, bors, ételízesítő
  • pirospaprika
  • fokhagymapor
  • 5 marék zsemlemorzsa

Füstölt pisztrángos spagetti

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling 2016
Beküldő: Nagy Patrícia Eszter
Receptem hozzávalói:
  • 200 g Füstölt pisztráng
  • 120 g Spagetti
  • 4 csokor Kapor
  • 10 g Vaj
  • 1 evőkanálnyi Olívaolaj
  • 1-1 csipet Só, Bors

Gyömbéres csirkemell

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Szürkebarát (pinot gris) 2015
Beküldő: Nagy Patrícia Eszter
Receptem hozzávalói:
  • A csirkemellhez:
    • 60 dkg csirkemell filé
    • 3 db tojásfehérje
    • só ízlés szerint bors ízlés szerint (őrölt)
    • 5 evőkanál étkezési keményítő
    • 4 dl napraforgó olaj
  • A mártáshoz:
    • 200 ml ketchup
    • 0.5 dl balzsamecet
    • 0.5 dl méz
    • 3 ek szójaszósz
    • 1 kk gyömbér (friss reszelt)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
    • só ízlés szerint

Tavcse gravcse

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé 2016
Beküldő: Nagy Patrícia Eszter
Receptem hozzávalói:
  • 450 g nagy szemű fehér bab (tetovói)
  • 3 dl olaj
  • 1-1,5 kg vöröshagyma
  • só, bors
  • pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • cseresznyepaprika

Szűzpecsenye egres szósszal

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Pinot Noir 2016
Beküldő: Nagy Patrícia Eszter
Receptem hozzávalói:
  • A húshoz:
    • 2 szép szűzpecsenye
    • 5-6 cikk fokhagyma
    • 1 csipetnyi száraz rozmaring
    • fekete bors, só
    • 1 dl olaj
  • A szószhoz:
    • 1 ü egres kompót (330 ml)
    • 1 ek cukor
    • 1 kk citromlé
    • 50 g vaj
    • 2 ek tejföl

Gombakrémleves

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling
Beküldő: Gyürky Fruzsina
Receptem hozzávalói:
  • 0,5 kg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • petrezselyem
  • 2 dl fehérbor
  • vaj
  • olivás cibatta
  • só, fehér bors, vegeta
  • kakukkfű

Részeges csirke

Melyik bort ajánlod hozzá: Olaszrizling
Beküldő: Andresz Miklós
Receptem hozzávalói:
  • Csirkeaprólékok
  • Comb
  • szárny
  • csirkemell
  • szeletelt krumpli

Citromos gríztorta

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Szürkebarát
Beküldő: Mária Surányi
Receptem hozzávalói:
  • 120 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 100 g porcukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 4 db tojás
  • 175 g búzadara
  • 100 g mandula (őrölt)
  • 50 g mandulapehely
  • 2 marék mazsola
  • 200 g joghurt (natúr)
  • 2 tk sütőpor

Paprikás sajtos harcsaszeletek

Melyik bort ajánlod hozzá:Bussay Esküvé 2016
Beküldő: Salamon Csilla
Receptem hozzávalói:
  • 2 kg afrikai harcsa
  • só ízlés szerint
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 0.5 dl víz
  • 20 dkg sajt