Töltött sertéscomb

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé
Beküldő: Póka Jánosné
Receptem hozzávalói:
  • 1,5kg sertéscomb
  • 2db sárgarépa
  • 1db zöldséggyökér
  • 2db kisebb savanyú uborka
  • 2db keményre főzött tojás
​Elkészítés:
Sertéscombot kívül izlés szerint fűszerezzük, közepét felszúrjuk, készítünk bele akkora jukat, hogy a közepesre főzött sárgarépát, zöldséggyökeret, savanyúuborkát, főtt tojásokat bele tudjuk helyezni. Arra vigyázzunk, hogy ne bökjük át teljesen a húst. Miután behelyeztük a tölteléket tűzzük össze. Előre beáztatott cseréptálba helyezzük. Körülbelül 2-2,5 órát sütjük fedő alatt. Amennyiben jónak találjuk mindkét oldalát lepirítjuk.
Pihentetés unán szeleteljük, párolt zöldségekkel, hasáb burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!