Narancsos kacsacomb

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling
Beküldő: Kosztelnik Lászlóné
Receptem hozzávalói:
  • 5db kacsacomb,
  • 4db narancs
  • 1dl Bussay olaszrizling
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj
  • szegfűszeg
  • fél dl narancsszörp
Elkészítés:
A combokat bedörzsöljük sóval, majd mindkét oldalát forró olajon átsütjük. 2 narancsot felkarikázunk, megtűzdeljük szegfűszeggel. A combokat olajozott tepsibe tesszük,rárakjuk a narancskarikákat, és letakarva sütjük.A szószhoz a cukrot 1 kanál olajon karamellizáljuk, hozzáadjuk a narancsok levét, szörpöt,bort, és 1 narancs héjat. kevergetve főzzük.
Tálaláskor meglocsoljuk vele a combokat.