Decanter elismerés

Bussay Decanter
Óriási elismerésben részesültek a boraink.
A Decanter magazin a legfrissebb számában kiemelten foglalkozik magyar borokkal és a 30 legjobb közé választotta a Charmes Pinot Noir 2017 és a 2018-as Csókaszőlőt, igen magas pontszámokkal.
Elmondhatatlanul felemelő érzés!
Köszönjük mindenki munkáját aki ennek részese!
 
 

Fröccsarányok, fröccsök.

Bussay bor fröccsA bor és a szóda elegyét fröccsnek hívjuk, aminek több arányú keverését is ismerük. Az alábbi táblázatban megtalálod az arányokat és a fröccsök fantázianeveit is.

 

Én vagyok itt! M2 Petőfi TV - Bussay

Bussay Dóri - Én vagyok itt! M2 Petőfi TVHatalmas büszkeséggel tölt el minket, hogy benne voltunk az M2 Petőfi TV, Én vagyok itt című műsorában.
Ha lemaradtál róla, de szeretnéd megnézni, akkor azt az alábbi linken keresztül megteheted a műsor weboldalán.

Bízunk benne, hogy Nektek is tetszeni fog/tetszett az adás!
⚠️ Ha nem szeretnéd végig nézni az egészet és csak ránk vagy kiváncsi, akkor "tekerd" 1:07:04-ig. (csak a teljes adásra vonatkozott)

Köszönjük, hogy megnézed!

  

Az elfeledett borvidék top borásza - Forbes

Háziorvosi praxisa mellett, egy kis Mura-menti faluban kezdett borászkodni Bussay László 1989-ben, és ő lett az ember, aki aztán visszatette a Zalát az ország bortérképére, munkáját a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével is elismerték, a szakmában igazi kultusza volt. Aztán 2014-es halálakor, hiányával együtt maradt 28 éves lányára a kis vidéki praxis, az öthektáros vállalkozás, és a borszakma által igen magasra tett léc. Bussay Dorottya hat évvel később nemcsak körzeti háziorvos és borászati vezető, hanem egy másfél éves kislány aktív anyukájaként hoz valamit a Zalából, ami ugyan más, mint az apjáé volt, de semmivel sem kevesebb.

Bussay Dóri Forbes

Az ég a csillagos határ

Egy borkóstoló általában a borokról szól. Meg esetleg a borászatról, a szőlőről a vidékről, ahonnan az adott borok származnak. Többnyire megismerjük persze a borokat készítők és azokról épp mesélők gondolatait is, de azért nyilván a borok maguk maradnak a középpontban. De néha, egy-egy szerencsés kóstoló ennél sokkal többet adhat, sokkal közelebbi betekintést kaphatunk a készítők, a borászok életébe is.
Bussay Dorottya - Bussay Dóri - Bussay Kövecs

Milyen magyar bort kínáljunk?

Bussay Pinot Nior 2017

A Marie Claire magazin összegyűjtött pár minőségi bort, amelyek zamatukkal mindenképp kiegészítik a kacsából készült ételek ízvilágát, és így emelik az elfogyasztott étel minőségét, teljességét.

Nagyon-nagy örömünkre szolgál, hogy az egyik gyöngyszemünk, 
A Bussay Pinot Noir Charmes 2017 is szerepel ebben az összeállításban.
 

Bussay díj 2019

Bussay-emlékdíj 2019
A Pannon Karácsony keretén belül megtörtént a Bussay díj átadása, mely minden alkalommal ünnepélyes keretek között kerül gazdájához. A díj a Pannon Bormíves Céh által megfogalmazott KÖSZÖNET a magyar szőlő- és borkultúráért vállalt áldozatos munkát végző személyek részére.

 

Bussay-emlékdíj 2018

Bussay-emlékdíj átadó 2018

A nagy presztízsű családi pincészeteket tömörítő Pannon Bormíves Céh december 13-án, a Corinthia Grand Hotel Royalban rendezett hagyományos karácsonyi ünnepségén adta át a Bussay László Emlékdíjat.

Az egyhangú szavazás eredményeként az elismerést az idén Szabó Edit újságíró, a Borsmenta.hu online gasztronómiai magazin alapító-főszerkesztője vehette át. 

A pincéről

Bussay Pince szőlőCsaládi pincészetünk a hármas határ közvetlen szomszédságában, Csörnyeföld település határában a Kövecs-hegyen található. Édesapánk Dr. Bussay László 1989-ben alapította. Az Ő és Édesanyánk dr. Ratkovics Ágnes kitartó munkájának köszönhető, hogy Zala megye ismét felírta magát Magyarország  bortérképére. Édeapánk 2014-ben bekövetkezett halálát követőn vettük át (Dóri és Bianka) a pincészetet. Hozamkorlátozással 5,5 hektáros saját telepítésű ültetvényünkön egy tőkénk egy palack bort ad. Elvünk az, hogy a legjobb minőséget visszük be a pincébe és próbáljuk nem elrontani azt.
 
Tovább: A pincéről