Cukkinis tonhalfasírt salátával

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling
Beküldő: Szőke Zsuzsanna
Receptem hozzávalói:
  • 2 db salátacukkini
  • 3 db újhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 db tonhalkonzerv (olívaolajos)
  • só, bors, ételízesítő
  • pirospaprika
  • fokhagymapor
  • 5 marék zsemlemorzsa
​Elkészítés:
A cukkiniket meghámozzuk, lereszeljük majd sózzuk, és állni hagyjuk. Az újhagymát apróra vágjuk, a tonhalról leöntjük az olajat, majd a tojásokkal összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük.A kinyomkodott cukkinit hozzákeverjük, majd a zsemlemorzsával sűrítjük, jól összegyúrjuk és tenyérnyi fasírtpogácsákat formázunk belőle. Kipapírozott, nagyméretű tepsibe rakjuk, és 180 fokon, kb. 20 percig sütjük.
Kevert salátával és egy pohár Bussay Olaszrizlinggel tálaljuk, nyári kerti partik tökéletes menüje.