Citromos gríztorta

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Szürkebarát
Beküldő: Mária Surányi
Receptem hozzávalói:
  • 120 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 100 g porcukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 4 db tojás
  • 175 g búzadara
  • 100 g mandula (őrölt)
  • 50 g mandulapehely
  • 2 marék mazsola
  • 200 g joghurt (natúr)
  • 2 tk sütőpor
Elkészítés:
1. Robotgéppel a vajat, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat könnyű habosra keverjük.
2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd ha ezeket jól eldolgoztuk, jön a búzadara, a sütőpor és az őrölt mandula.
3. Egy másik tálban könnyedén elvegyítjük a mandulapelyheket és a mazsolát a joghurtban. Keverőlapáttal a joghurtos egyveleget a tojásos masszához forgatjuk.
4. Kivajazott, majd sütőpapírral bélelt kapcsos, 20 centi átmérőjű kerek formába öntjük a tésztát.
5. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Közben figyeljük, és ha túlságosan barnulni kezdene a torta teteje, fóliával letakarjuk.