Gyömbéres csirkemell

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Szürkebarát (pinot gris) 2015
Beküldő: Nagy Patrícia Eszter
Receptem hozzávalói:
  • A csirkemellhez:
    • 60 dkg csirkemell filé
    • 3 db tojásfehérje
    • só ízlés szerint bors ízlés szerint (őrölt)
    • 5 evőkanál étkezési keményítő
    • 4 dl napraforgó olaj
  • A mártáshoz:
    • 200 ml ketchup
    • 0.5 dl balzsamecet
    • 0.5 dl méz
    • 3 ek szójaszósz
    • 1 kk gyömbér (friss reszelt)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
    • só ízlés szerint
Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
2. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
3. A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
4. A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.