Paprikás sajtos harcsaszeletek

Melyik bort ajánlod hozzá:Bussay Esküvé 2016
Beküldő: Salamon Csilla
Receptem hozzávalói:
  • 2 kg afrikai harcsa
  • só ízlés szerint
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 0.5 dl víz
  • 20 dkg sajt
Elkészítés:
A harcsát megmossuk, fejét és az uszonyait levágjuk, kibelezzük és lenyúzzuk róla a bőrt. Felszeleteljük, beirdaljuk és ízlés szerint besózzuk. A lisztet a fűszerpaprikával és a fokhagymaporral összekeverjük, a halszeleteket megforgatjuk benne és olajjal kikent tepsibe tesszük. Aláöntjük a vizet, fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben sütjük. Készre sülés előtt 10 perce megszórjuk reszelt sajttal és fólia nélkül visszatesszük sülni, amíg a sajt ráolvad.