Hagyományos kocsonya

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Szürkebarát (pinot gris) 2015
Beküldő: Englerth Nóra
Receptem hozzávalói:
  • Egy sertéscsülök
  • két sertésköröm
  • sertésbőr/fül
  • 3 fej fokhagyma
  • 2 nagy sŕgarépa
  • egy fehérrépa
  • egy kis fej vöröshagyma
  • egy erőspaprika/chili
  • fél marék szemesbors, só
Elkészítés:
A megmosott húsokat hideg vízben felteszem a legnagyobb fazekamban főni. Mikor felforr, leszedem a szürke habot, kisebb lángra kapcsolok, beleteszem a zöldsǵeket, fűszereket. Beállítom, hogy éppen csak gyöngyözzön és 6 óráig otthagyom-ez a legjobb része! :)
Kiszedem a húsokat, feldarabolom, a répákat cikkekre vágom, szépen adagokba rendezem mélytányérokba. Konyharuhán átszűröm a levét, ha kell utánasózom és leszedem a felső, zsíros réteget. Melegen a tálakba merem, majd mikor szobahőmérsékletű, mehetnek a hűtőbe, erkélyre stb.
Friss kovászos házikenyérrel és pirospaprikával megszórva tálalom, egy pohár Bussay szürkebaráttal. Jó étvágyat!