Gyümölcsös pulykamell

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling 2016
Beküldő: Fajcsák Sándorné
Receptem hozzávalói:
  • 40 dkg pulykamell
  • 10 dkg margarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db kemény őszibarack (v. konzerv)
  • 1 kisebb doboz ananászkonzerv
  • 4-5 szem szilva
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 kávéskanál liszt
Elkészítés:
A margarint olvasszuk fel, s pároljuk meg benne az összeaprított hagymát, majd keverjük bele a megmosott, felaprított, és sóval, pirospaprikával megfűszerezett pulykamellet. 5 percig keverve pároljuk, majd adjuk hozzá az összevágott gyümölcsöket és az ananász levét.
Pároljuk puhára, ez kb. 20-30 perc.
A lisztet keverjük össze kevés vízzel, és a gyümölcsös húst habarjuk be.
Currys tésztával tálaljuk. (Lehet más gyümölcsökkel is készíteni, ízlés szerint.)