Vörösboros kacsamáj

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Pinot Noir 2016
Beküldő: Benke József
Receptem hozzávalói:
  • 2 adag
  • 25 dkg kacsamáj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 dl Bussay Pinot Noir
  • só, bors, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint
Elkészítés:
Egy lábosban egy nagyobb fej lilahagymát apróra kockázunk, olívaolajon megpirítunk, és rátesszük a negyedekbe vágott gombát. A gombát sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a vörösbort, a kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük, és kb. 15-20 perc alatt készre pároljuk. A vastagabb szeletekre vágott kacsamájakat mindkét oldalukon borsozzuk, és kevés olívaolajon pirosra sütjük, sózni a végén kell.

Köret Röszti Hozzávalók:
  • 50 dkg krumpli
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár szál petrezselyem
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
Elkészítés menete:
A krumplikat hámozd meg, majd tedd fel főni egy csipet só társaságában, de ne teljesen puhára, hogy még le tudd majd reszelni. Ha megfőttek, vedd ki őket a vízből és várd meg, amíg kezelhető hőmérsékletűre hűlnek. Ezután egy tálba reszeld le őket, üsd hozzájuk a két tojást, törd mellé a fokhagymát, szórd meg petrezselyemmel, majd őrölj bele némi borsot, és sózd meg ízlésed szerint.
Tálaláskor a röszti mellé tesszük a gombát és a májakat.