Elkészítés:
Egy lábosban egy nagyobb fej lilahagymát apróra kockázunk, olívaolajon megpirítunk, és rátesszük a negyedekbe vágott gombát. A gombát sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a vörösbort, a kakukkfűvel és rozmaringgal ízesítjük, és kb. 15-20 perc alatt készre pároljuk. A vastagabb szeletekre vágott kacsamájakat mindkét oldalukon borsozzuk, és kevés olívaolajon pirosra sütjük, sózni a végén kell.
Köret Röszti Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- pár szál petrezselyem
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés menete:
A krumplikat hámozd meg, majd tedd fel főni egy csipet só társaságában, de ne teljesen puhára, hogy még le tudd majd reszelni. Ha megfőttek, vedd ki őket a vízből és várd meg, amíg kezelhető hőmérsékletűre hűlnek. Ezután egy tálba reszeld le őket, üsd hozzájuk a két tojást, törd mellé a fokhagymát, szórd meg petrezselyemmel, majd őrölj bele némi borsot, és sózd meg ízlésed szerint.
Tálaláskor a röszti mellé tesszük a gombát és a májakat.
https://ec.europa.eu/agriculture