Bussay vörösboros sült kacsacomb

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Pinot noir
Beküldő: Kosztelnik Lászlóné
Receptem hozzávalói:
  • 4db kacsacomb
  • kacsazsír
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • 1 fej fokhagyma
  • 80dkg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 2dl Bussay Pinot Noir
​Elkészítés:
A combokat a húsos oldalukon besózzuk, a zsírt felolvasztjuk, és bőrrel felfelé beletesszük a combokat úgy, hogy a zsír teljesen ellepje. A rozmaringot, a kakukkfűvet, a fokhagymagerezdeket héjastól a combok mellé tesszük. Lassan sütjük, leöntjük róla a zsírt és ropogós kérget sütünk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, olívaolajon mézzel megpirítjuk, majd felöntjük a borral. Addig pároljuk együtt amíg a bor teljesen elforr.
Kevés sóval, kakukkfűvel ízesítjük, sült burgonyával tálaljuk.