Elkészítés:
A friss halat tisztítjuk, megmossuk, pikkelyesen hagyjuk. A citromot alaposan megmossuk, karikákra szeljük. A rozmaring ágakat folyó vízzel leöblítjük.
Megfelelő méretü tepsibe kb.1 cm vastagon sót terítünk. Sütőt 180 fokra fűtjük.
A hal hasüregébe helyezzünk a citrom szeleteket melyek közé a rozmaring ágacskákat tesszük.
A halat a többi sóval beborítjuk. Fedjük be teljesen.(Segít,ha itt a sót vízzel nedvesítjük, hogy tapadjon,a hal kontúrjánál se maradjon rés.
A tepsit a sütőbe helyezzük és közepes hőfokon 25 percig sütjük (légkeverős esetén 165fok elég). Amikor kész, a sót feltörjük, a süllőt óvatosan kiemeljük, bőrét eltávolítjuk és adagokra szeljük. Ízlés szerint salátával, párolt petrezselymes vajas burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
9-11 fokra hűtött
Bussay Esküvé 2016 bort kínáljunk hozzá.
https://ec.europa.eu/agriculture