Milyen magyar bort kínáljunk?

Bussay Pinot Nior 2017

A Marie Claire magazin összegyűjtött pár minőségi bort, amelyek zamatukkal mindenképp kiegészítik a kacsából készült ételek ízvilágát, és így emelik az elfogyasztott étel minőségét, teljességét.

Nagyon-nagy örömünkre szolgál, hogy az egyik gyöngyszemünk, 
A Bussay Pinot Noir Charmes 2017 is szerepel ebben az összeállításban.
 

Bussay díj 2019

Bussay-emlékdíj 2019
A Pannon Karácsony keretén belül megtörtént a Bussay díj átadása, mely minden alkalommal ünnepélyes keretek között kerül gazdájához. A díj a Pannon Bormíves Céh által megfogalmazott KÖSZÖNET a magyar szőlő- és borkultúráért vállalt áldozatos munkát végző személyek részére.

 

Bussay-emlékdíj 2018

Bussay-emlékdíj átadó 2018

A nagy presztízsű családi pincészeteket tömörítő Pannon Bormíves Céh december 13-án, a Corinthia Grand Hotel Royalban rendezett hagyományos karácsonyi ünnepségén adta át a Bussay László Emlékdíjat.

Az egyhangú szavazás eredményeként az elismerést az idén Szabó Edit újságíró, a Borsmenta.hu online gasztronómiai magazin alapító-főszerkesztője vehette át. 

A pincéről

Bussay Pince szőlőCsaládi pincészetünk a hármas határ közvetlen szomszédságában, Csörnyeföld település határában a Kövecs-hegyen található. Édesapánk Dr. Bussay László 1989-ben alapította. Az Ő és Édesanyánk dr. Ratkovics Ágnes kitartó munkájának köszönhető, hogy Zala megye ismét felírta magát Magyarország  bortérképére. Édeapánk 2014-ben bekövetkezett halálát követőn vettük át (Dóri és Bianka) a pincészetet. Hozamkorlátozással 5,5 hektáros saját telepítésű ültetvényünkön egy tőkénk egy palack bort ad. Elvünk az, hogy a legjobb minőséget visszük be a pincébe és próbáljuk nem elrontani azt.
 
Tovább: A pincéről