Szűzpecsenye egres szósszal

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Pinot Noir 2016
Beküldő: Nagy Patrícia Eszter
Receptem hozzávalói:
  • A húshoz:
    • 2 szép szűzpecsenye
    • 5-6 cikk fokhagyma
    • 1 csipetnyi száraz rozmaring
    • fekete bors, só
    • 1 dl olaj
  • A szószhoz:
    • 1 ü egres kompót (330 ml)
    • 1 ek cukor
    • 1 kk citromlé
    • 50 g vaj
    • 2 ek tejföl
Elkészítés:
1. A húst a jelzett fűszerekkel bepácoljuk legalább 8 órára.
2. Másnap megfelelő edényben -zsírban- piros kérget sütünk rá, majd kevés vízzel omlósra pároljuk.
3. Saját levében hagyjuk kihűlni, de nem megdermedni.
4. Féloldalasan szeleteljük, visszatesszük a levébe, s átforraljuk.
5. A szószhoz az egrest, a cukrot, a citrom levét főni tesszük, míg az egres szétesik.
6. Beletesszük a vajat meg a tejfölt. Botmixerrel simára kavarjuk.
7. Krumplipürével tálaljuk, amit bőven meglocsolunk pecsenyelével.