AKCIÓ!
✅ Minden 5 megvásárolt palackhoz, +1-et küldünk ajándékba (kizárólag a nem akciós termékekre vonatkozik!), amit mi választunk ki Neked!
✅ Ezen felül pedig, 5 palacktól a házhoz szállítás díjmentes!
---
Nézd meg a kínálatunkat és válaszd a számodra legmegfelelőbbet! Ugrás a Borokhoz (Kattints!)

Svéd halgombóc

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé
Beküldő: Kosztelnik Lászlóné
Receptem hozzávalói:
  • 1kg tengeri hal
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2dl tej
  • 10dkg gomba
  • 2 zsemle
  • só, bors
  • 1dl Bussay Esküvé
  • 5 szelet szalonna
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2db tojás
  • 1kanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 2,5dl tejszín
  • 1 marék kapor
Elkészítés:
A halat ledaráljuk, hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét, tojást,a vajban pirított apróra váhott hagymát, szalonnát, gombát. Sózzuk, borsozzuk. Kevés vajban megpirítjuk a kaprot, felöntjük, fél dl vízzel. A darált hozzávalókból gombócokat formázunk, forrásban lévő vízben kifőzzük. A tejszínt és a főzővíz egy részét összekeverjük, felfőzzük, borral ízesítjük és kicsit besűrítjük.
Rizzsel tálaljuk.