Savanyú káposztás sonkatekercs

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé 2016
Beküldő: Fajcsák Sándorné
Receptem hozzávalói:
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg juhsajt
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4-6 szelet füstölt sonka
  • 2-3 evőkanál olaj
  • bors
Elkészítés:
Ha a káposzta túl savanyú, kimossuk, lecsöpögtetjük. Az olajat felhevítjük, beletesszük a káposztát, és megdinszteljük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a tejfölt, az összemorzsolt juhsajtot - egy keveset félreteszünk -, megszórjuk borssal, és összekavarjuk.
Felét a sonkaszeletekbe csavarjuk, másik felét pedig egy hőálló tálba tesszük.
A tekercseket ráhelyezzük a káposztára, megszórjuk a félretett, lereszelt juhsajttal, majd forró sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Azonnal tálaljuk.