Gombakrémleves

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Olaszrizling
Beküldő: Gyürky Fruzsina
Receptem hozzávalói:
  • 0,5 kg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • petrezselyem
  • 2 dl fehérbor
  • vaj
  • olivás cibatta
  • só, fehér bors, vegeta
  • kakukkfű
Elkészítés:
A hagymát megpároljuk vajon, majd hozzá adjuk a gombát is kicsit pirulni. Hozzáöntjük a bort és felöntjük kb 1 liter vízzel. A fokhagymát megroppantjuk a nagy kés lapjával és belerakjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és egy kis marék petrezselymet. Fedő alatt fél órát főzzük közepes lángon. Amíg megfő, pár szem gombát szeletekre vágva lepirítunk. Amikor a gomba megfőtt, leturmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk. Tálaláshoz olívaolajon lepirítunk cibatta szeleteket, a levest díszítjük a pirított gombával, petrezselyemmel és aki szereti a csípős ízeket, egy kis chili pehellyel.