Belépés | Kosár 0 tétel, 0 Ft
0Menü
x
Az Ön kosara még üres!
A kiválasztott termék a kosárba került! KosárVásárlás folytatása
x
Belépés
Még nem reisztrált nálunk?Regisztráció Belépés

Új jelszó igénylése

Jelszó újraküldése
x
Regisztráció
Regisztráció
Kezdőlap / Bussay / Bakancslista 2019

Bakancslista 2019

(Részlet a http://gastroturismo.hu-ról. Teljes cikk linkje lent.)

Hiszünk abban, hogy a magyar gasztronómia páratlan. Annak meghatározó eleme a hazai borkultúra, a 22 borvidéken termesztett szőlő, és az abból készített egyedi tételek. Az elmúlt években abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy az ország legjobb borászatinak képviselőivel találkozhattunk, betekintést kaphattunk munkájukba. Nehezen tudnánk rangsorolni őket, ezért szubjektív szempontok által összeállított toplisták helyett következzen egy borászati ajánló 2019-re. Íme tíz olyan hely, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni jövőre (is).

Bussay Pincészet (Csörnyeföld)
A zalai borvidék Dr. Bussay Lászlónak köszönhetően került fel újra az ország bortérképre, akit orvosként gyakran leptek meg a jószándékú falusi emberek saját boraikkal. A szándék jó volt, a bor kevésbé így maga kezdte művelni a szőlőt és a helyiektől tanulva borásszá vált. A hármas határ közelében – Csörnyeföldön – lévő közel 6 hektáros Bussay Pincészetet 1989-ben alapította és örökségét ma lánya viszi tovább. A borászat mellett az orvosi praxisát is folytató Dóri szeretettel és kitartással gondozza a szőlőt és használja a tudást amit édesapjától kapott. Bussay doktor mondása alapelveket tükröz: „Pedig én csak asszisztáltam, mint a jó bábaasszony, a bor meg csak úgy lett, megszületett annak rendje és módja szerint”. Vagyis a jó minőségű, erős hozamkorlátozású („egy kiló per tőke”) alapanyagot hagyományos módszerekkel dolgozzák fel és hagyják, hogy az szinte magától jó borrá váljék a pincében.



Teljes cikk: http://gastroturismo.hu/hirek/bakancslista-2019-boraszatok/