Belépés | Kosár 0 tétel, 0 Ft
0Menü
x
Az Ön kosara még üres!
A kiválasztott termék a kosárba került! KosárVásárlás folytatása
x
Belépés
Még nem reisztrált nálunk?Regisztráció Belépés

Új jelszó igénylése

Jelszó újraküldése
x
Regisztráció
Regisztráció
Kezdőlap / Svéd halgombóc

Svéd halgombóc

Melyik bort ajánlod hozzá: Bussay Esküvé
Beküldő: Kosztelnik Lászlóné
Receptem hozzávalói:
  • 1kg tengeri hal
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2dl tej
  • 10dkg gomba
  • 2 zsemle
  • só, bors
  • 1dl Bussay Esküvé
  • 5 szelet szalonna
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2db tojás
  • 1kanál vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 2,5dl tejszín
  • 1 marék kapor
Elkészítés:
A halat ledaráljuk, hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét, tojást,a vajban pirított apróra váhott hagymát, szalonnát, gombát. Sózzuk, borsozzuk. Kevés vajban megpirítjuk a kaprot, felöntjük, fél dl vízzel. A darált hozzávalókból gombócokat formázunk, forrásban lévő vízben kifőzzük. A tejszínt és a főzővíz egy részét összekeverjük, felfőzzük, borral ízesítjük és kicsit besűrítjük.
Rizzsel tálaljuk.